XARXA ESCOLES ASSOCIADES UNESCO a CATALUNYA

Aquest blog neix per tenir un lloc on poder mostrar el treball que realitzen les escoles catalanes que estan associades a la UNESCO, així com qualsevol activitat, notícia, projecte o dades que ens arribin des de París, escoles PEA, la coordinació estatal o qualsevol xarxa, medi o institució amb els ideals i objectius proclamats per la UNESCO. (Als arxius mensuals trobareu tot el que s'ha penjat des de l'inici del blog)

15 de maig 2007

SORTIDA AL LLENGUADOC

Els nostres coordinadors de projectes ens han fet arribar el resum de la sortida que aquest cap de setmana passat han fet al Llenguadoc.

Amics, amigues,

Acabem d'arribar de la sortida al Llenguadoc i hem tornat realment refets. Hi vàrem participar 24 persones i vàrem fer el desplaçament amb minibus. L'allotjament al centre de la ciutat de Tolosa ens ha permès descobrir la ciutat i anar d'un lloc a l'altre a peu.
Hem visitat l'Ostal Occità (Casal Occità), seu de l'Institut d'Estudis Occitans, que ha estat molt interessant i aclaridora. Ens van rebre totes les persones que s'hi havien compromès i ens van informar sobre la situació de la llengua occitana en general, de la formació d'adults, de les
publicacions, de les accions que es fan des de l'administració per anar integrant la llengua occitana en la vida pública i finalment sobre les "calandretas" (escoles que es defineixen com a occitanes, bilingües, laïques, associatives i amb ensenyamment actiu).

Foto: Irene Vallvé.- Treballant a l'Ostal Occità

Tots ells van mostrar un gran interès en fer treballs, intercanvis i projectes comuns en un futur proper. En aquest sentit us animem a consultar la convocatòria del DOGC:

ORDRE EDU/112/2007, de 24 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a centres educatius de Catalunya, per a la realització d'intercanvis escolars entre alumnes de centres educatius del domini lingüístic del català i l'occità, i s'obre la
convocatòria pública per al curs escolar 2006-2007. (Pàg. 15549)

Per part dels projectes de Patrimoni i PMO, Tolosa té molt atractiu. Vàrem poder navegar pel Canal du Midi, indiscutible obra mestra d'enginyeria a partir de la qual fou possible la navegació i el transport fluvial entre l'Atlàntic i la Mediterrània.

Foto: Irene Vallvé.- Passeig pel Canal du Midi

Vàrem poder visitar el Convent dels Jacobins i la catedral de St. Sernin i vam assistir a un concert de Jazz organitzat a la "péniche" de l'associació Chèvrefeuille del Canal, à Ramonville.



La visita al poblet de Montoliu, el diumenge al migdia, ja de tornada, va ser molt curta, però encantadora. Montoliu, a tocar Carcassonna, és una població dedicada al món del llibre, i justament el diumenge 13 de maig celebraven la Festa del Llibre.

Foto.-Àngel Morillas

Esperem poder repetir una sortida d'aquest tipus durant el curs escolar 2007/08.

Una cordial salutació de tots nosaltres.

Àngel, David, Pilar, Dolors, Gisa i Irene

Etiquetes de comentaris: , ,