XARXA ESCOLES ASSOCIADES UNESCO a CATALUNYA

Aquest blog neix per tenir un lloc on poder mostrar el treball que realitzen les escoles catalanes que estan associades a la UNESCO, així com qualsevol activitat, notícia, projecte o dades que ens arribin des de París, escoles PEA, la coordinació estatal o qualsevol xarxa, medi o institució amb els ideals i objectius proclamats per la UNESCO. (Als arxius mensuals trobareu tot el que s'ha penjat des de l'inici del blog)

15 de maig 2007

NOVA CIRCULAR

Irene Vallvé, coordinadora autonòmica, envia la circular nº 9



Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO a Catalunya - XEAUC

Circular nº 9
10 de maig de 2006


A les Escoles Associades a la UNESCO a Catalunya

Amigues i amics,

Estem ja amb el curs avançat, hem fet força feina però encara hi ha feina per fer.

Assemblea general
Pel juny, com cada any, convoquem l’Assemblea de comunicació de les últimes informacions on es fa la valoració del curs i el recull de les vostres aportacions. Esperem, per això, que hi hagi una notable presència dels representants de les escoles.

Dia: 6 de juny
Hora: 18:15h
Lloc: CRP d’Esplugues
C/ Cedres, 38 2n
(adjunto de nou el plànol, recordeu que hi ha bona comunicació amb el metro)


FCACU
El dissabte dia 14 d’abril, a les 9.30 h a l’Institut Municipal d’Educació “Ramon Barrull” va tenir lloc la reunió de Xarxes UNESCO de les Comarques Lleidatanes.
A més de conèixer i compartir el que es treballa en cadascuna de les xarxes, es va proposar de fer un treball comú, no només entre les escoles, sino establint també un contacte amb l’Associació UNESCO.
De les escoles hi varen assistir: CEIP Joc de la Bola, CEIP Pràctiques II, IES Ronda i el Col·legi Lestonnac
El dimecres, dia 2 de maig, al Rectorat de la Universitat de Lleida, es va presentar la Primera Càtedra UNESCO de Lleida .

XX TROBADA ESTATAL A SALAMANCA

Alguns ja heu rebut la confirmació de la plaça per assistir a la Trobada i espero que als altres us ho aniran comunicant personalment.
Per les habitacions, com sempre, hem portat des de Catalunya una llista feta de les possibles dues persones a compartir-la, però un cop allà, si cal, es pot variar.
Feu-me saber qualsevol incidència que tingueu. El dia 26 de maig tenim reunió a Madrid tots els coordinadors d’autonomies i de projectes per acabar de tancar el tema i és millor solucionar-ho tot conjuntament.
Si alguna de les persones s’ha de donar de baixa, cal que ens ho feu saber de seguida perquè hi ha d’altres persones en llista d’espera.


INFORMACIONS DELS DIFERENTS PROJECTES

PROJECTE SOLIDARITAT
Coordinadora: Pilar Ferràs

La segona reunió del curs de les escoles que treballeu aquest projecte ens permetrà compartir les experiències.

Dia: dimecres 23 de maig
Hora: 18h
Lloc: CRP d’Esplugues
C/ Cedres 38 2n

Per primera vegada a la trobada estatal, el Projecte Solidaritat tindrem un espai propi i l fruit d’aquesta reunió es pot transmetre a Salamanca.


ALTRES INFORMACIONS

Les plaques UNESCO
Hi ha hagut certa demanda des de les escoles de les plaques que ens acrediten com a Escola Asociada a la UNESCO. Degut al canvi de LOGO que ens va arribar d’UNESCO – París, el disseny ha de canviar i des de l’equip de coordinació ja estem vetllant per aquest tema i us informarem quan hi hagi novetats.

Repensar les escoles avui
El 2 de maig ens varem reunir representants d’ 11 de les 67 escoles per seguir el diàleg començat sobre el tema i així anar avançant en aquesta revisió. A l’assemblea de final de curs us en farem un resum.


II JORNADES DE LES ESCOLES COMPROMESES AMB EL MÓN
12 de maig de 2006

Objectius de la trobada: - Crear una proposta conjunta per a la cerca de claus compartides en l’educació al desenvolupament, la solidaritat i la cooperació - Presentar diferents maneres de treballar en contextos diversos. - Compartir les expectatives, dificultats, inquietuds, dubtes, solucions i realitats. - Conèixer el què fem i com ho fem des de les diferents perspectives, escoles, ONGD i municipis.

La XEAUC hi participarà amb l’assistència, que sapiguem, de tres mestres que s’hi han inscrit. Si algú hi participa o hi va anar a l’anterior trobada ens agradaria saber-ho ja que volem anar-nos integrant en aquesta xarxa de xarxes.

www.escolescompromeses.org

PROJECTES D’INNOVACIÓ

Des del Departament d’Educació ens recorden especialment a les Escoles Associades que la nostra línia ha estat, des de sempre, el ser escoles obertes a idees noves i fomentar i assumir propostes innovadores.
Ens conviden, doncs, a presentar les nostres experiències, tant perquè hi podem fer bones aportacions, com perquè podem rebre una formació, uns materials i un ajut econòmic.
En concret des del Departament ens aconsellaven el programa d'educació per a la ciutadania, perquè té per objectiu promoure el desenvolupament dels valors democràtics, afavorir el coneixement dels drets humans, l'educació per la pau i la solidaritat, impulsant la participació i el compromís dels joves a la societat. Però hi ha d’altres projectes en què encaixarien plenament els que realitzem a les nostres escoles.
Ens interessaria saber si ja participeu en algun d’aquests projectes, o us hi heu apuntat aquest curs, per tenir la informació conjunta del tema a la nostra xarxa. Agraïria que ens ho fessiu saber.

Espero retrobar-vos el dia de l’Assemblea.

Una abraçada

Irene
Coordinadora de les escoles
Presidenta de la XEAUC
T 656 91 05 81

C. Cedres, 38 2n
T. 93 371 87 55
08950 Esplugues de Llobregat

Etiquetes de comentaris: ,