XARXA ESCOLES ASSOCIADES UNESCO a CATALUNYA

Aquest blog neix per tenir un lloc on poder mostrar el treball que realitzen les escoles catalanes que estan associades a la UNESCO, així com qualsevol activitat, notícia, projecte o dades que ens arribin des de París, escoles PEA, la coordinació estatal o qualsevol xarxa, medi o institució amb els ideals i objectius proclamats per la UNESCO. (Als arxius mensuals trobareu tot el que s'ha penjat des de l'inici del blog)

18 de maig 2007

CONCURS LITERARI

Margarita Serra del departament d'Educacio del Centre Unesco de Catalunya ens fa arribar la proposta que des del Casal Català Quito els han enviat.

Proposta

Aquest any se celebra la quarta edició del concurs literari trilingüe “Dia del Llibre i de la Rosa”. En aquesta ocasió, i tenint en compte la forta relació que existeix actualment entre els Països Catalans i l’Equador a causa de la presència de migrants equatorians, s’ha incorporat la llengua catalana com una de les llengües del concurs. Aquest fet ajuda a fer comprendre la importància de la diversitat lingüística i promou el coneixement sobre la llengua quítxua, la qual és una de les deu llengües estrangeres més parlades a casa nostra.

Els organitzadors del concurs han suggerit que seria molt interessant aconseguir la participació de les escoles catalanes en el concurs. El termini és molt ajustat (s’acaba el 28 de maig) però creiem que la idea és prou interessant com per poder-vos invitar a participar-hi.

CONCURS LITERARI

“DIA DEL LLIBRE I DE LA ROSA

BASES DEL CONCURS EN CATALÀ

1. PARTICIPANTS

Es podrà participar en el concurs d’acord amb les següents categories d’edat:

1. De 12 a 14 anys.

2. De 15 a 17 anys.

3. De 18 anys en endavant (Suposem que serà fins 99 anys)

Es comptarà l’edat que es tingui en el termini d’admissió.


2. GÈNERES, TEMES I EXTENSIÓ DELS TREBALLS

a. Conte: Tema lliure, extensió màxima 4 pàgines (DIN A4).

b. Poesia: Tema lliure, extensió mínima 12 versos, extensió màxima 30 versos.

c. Assaig i crònica personal:

- Assaig o reportatge sobre les comunitats catalanes a l'exterior (pot ser en general o sobre aspectes concrets de la comunitat catalana en l’àmbit local o estatal; pot ser històric o actual)

- Històries personals de catalans a l'exterior (tema lliure: nostàlgia, arribada, retorn, etc.)

- Assaig o reportatge sobre la migració equatoriana a Catalunya

- Històries personals relacionades amb la migració equatoriana a Catalunya

Extensió mínima 2 pàgines, màxima 4 pàgines (DIN A4).


3. PRESENTACIÓ DE TREBALLS

Els concursants podran presentar fins a dos treballs per autor en cada gènere. Cal considerar els següents requisits:

a). Cada treball ha de ser original, no haver estat premiat en cap altre certamen, ni haver participat anteriorment en aquest concurs.

b). El conte i l'assaig s'escriuran només a l'anvers de cada pàgina. S'usarà un espai interlineal de 1 ½ i lletra Arial o Century Gothic No. 12, si es fa servir ordinador (és a dir, també es poden presentar els treballs escrits a mà -es prega bona lletra!).

c). S’agrairà als participants amb ordinador que enviïn els treballs també en format digital.

d). Els treballs participants no comptaran amb cap dada que n’identifiqui l'autor i es subscriuran amb un pseudònim.

e). Cada treball ha de contenir les següents dades a l’encapçalament, al costat esquerre de la primera plana.

• 1. Concurs Literari 'Dia del Llibre i de la Rosa'

• 2. Títol de l'obra i pseudònim de l'autor

• 3. Gènere en el que participa.

• 4. Categoria d'edat del concursant

f). En un sobre s'enviaran dos exemplars del treball participant, la fitxa del concurs degudament omplerta i una còpia d'un document que acrediti la identitat i l’edat de l'autor. En cas d'enviar-ho via mail es demana una imatge escanejada d'aquest document d’identitat.

g). Donada el nivell de coneixement d'ortografia catalana a la Catalunya Exterior, l'ortografia tindrà un pes secundari en l’avaluació dels treballs.


4. TRAMESA I TERMINI D'ADMISSIÓ

Els treballs s’entregaran directament o s'enviaran per correu postal o electrònic fins el dilluns 28 de maig de 2007. Els que s'enviïn per correu postal hauran de dur el segell postal amb data límit de 28 de maig de 2007.

Tots els treballs han de ser entregats o enviats al Casal Català de Quito (Mallorca N24-282 entre Guipúzcoa i Coruña, sector La Floresta, Quito, Ecuador). Els que s’enviïn per correu electrònic s’hauran de dirigir al mail concurs_llibre_i_rosa@yahoo.com


5. PREMIS

A part de la publicació en un llibre, les entitats organitzadores del concurs concediran premis als autors dels treballs seleccionats pel jurat i a les institucions educatives o casals de què formin part. Lots de llibres i música. Enciclopèdia Catalans a Amèrica per a un guanyador de la categoria assaig i crònica personal. Diplomes a tots els participants i a les institucions educatives o casals de què formin part.

6. JURAT

Estarà integrat per gent del món de la cultura en general i per personalitats destacades en l'àmbit de la Catalunya exterior.

Podrà declarar desert el concurs en el gènere i categoria d’edat que consideri.

7.- ACTE DE PREMIACIÓ

L'acte de premiació a l'Equador serà a Quito, el dia 21 de juny de 2007, a les 18:00, a la sala Mindala de l'IPANC (Diego de Atienza Oe3-174 y Av. América; 255 3684)

Per a més informació dirigiu-vos al correu electrònic concurs_llibre_i_rosa@yahoo.com


FITXA DEL CONCURS DIA DEL LLIBRE I DE LA ROSA

NOM I COGNOMS:

EDAT:

TÍTOL DE L’OBRA :

PSEUDÒNIM :

GÈNERE EN EL QUE PARTICIPA :

INSTITUCIÓ EDUCATIVA O CASAL*:

ADREÇA:

TELÈFONS:

MAIL:

*En cas de formar-ne part


Etiquetes de comentaris: ,