XARXA ESCOLES ASSOCIADES UNESCO a CATALUNYA

Aquest blog neix per tenir un lloc on poder mostrar el treball que realitzen les escoles catalanes que estan associades a la UNESCO, així com qualsevol activitat, notícia, projecte o dades que ens arribin des de París, escoles PEA, la coordinació estatal o qualsevol xarxa, medi o institució amb els ideals i objectius proclamats per la UNESCO. (Als arxius mensuals trobareu tot el que s'ha penjat des de l'inici del blog)

10 de febrer 2007

TROBADA ALUMNES LINGUAPAX

Ahir, divendres es va celebrar la trobada d'escoles de primària del projecte Linguapax. Van participar alumnes de cinquè dels CEIP Marinada del Masnou, Migdia de Girona i del col·legi Virolai de Barcelona i també alguns alumnes de 6è d'aquest col·legi. En total 105 alumnes acompanyats pels seus tutors i altres professors/es de cada centre.
El lloc de la trobada va ser el Centre de Recursos Baix Llobregat VIII que va a posar al servei de la trobada tots els seus equipaments.
Gisa Mohr, coordinadora catalana del projecte per a la XEAUC, va montar la jornada amb les activitats a desenvolupar al llarg del dia d'acord amb el següent programa i amb la col·laboració dels professors/es responsables de cada grup.

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA:
10.00 Arribada de tots els grups i esmorzar

10.30 Activitat per a determinar els 3 grups de treball: “Els Gomets” Lloc: Exterior (pista poliesportiva)

10.45 Dinàmiques (Jocs) de presentació i confiança


Grup 1: “10” (Joc de pilota) i “Quadrats cooperatius” Dinamitza: Santi Puig
Grup 2:” ... ““Els cercles concèntrics”
Dinamitzen: Núria i David
Grup 3: “El cercle” “Les estàtues”
Dinamitza: Ma.Teresa Puigdelloses Lloc: Exterior (pista i porxo)




11.30 Activitat “La inundació” (Unitat Linguapax 2 “Convivim amb els demés”) Lloc: 3 aules del CRP.
CADA GRUP FARÀ L’ACTIVITAT PER SEPARAT:
Dinamitzen: Gisa i un professor acompanyant de cada grup (2 i 3) Cada grup farà una avaluació final de com ha anat l’activitat, .




13.00 TOTHOM passa a l’espai on prèviament s’haurà preparat el menjador per “El restaurant del món”.















Fotos.- Les desiguatats del nostre món

Es farà una avaluació conjunta de com s’ha viscut aquesta experiència i s’enllaça amb el dinar que cadascú durà.
A continuació: dinar. Si fa bo, podrem estar tots dinant en el parc, si nó, en un espai a l’interior. (I com que va fer bo van dinar en aquest bonic parc)



14.45 Tothom passa a una aula gran per fer l’Assemblea general entorn el tema dels DRETS DE L`INFANT. Presidenta de l’Assemblea: Amparo Vazquez












15.45 AVALUACIÓ de la jornada fent servir la dinàmica del “Gran basar” (Gisa) i lliurament dels records entre els tres centres.


















Cada escola va fer un record per a les altres dues escoles participants.


Aquest recull de fotografies mostren diferents moments de la jornada ci estan col·locades en els apartats de les activitats.

Com a conclusió creiem que va ser una jornada molt profitosa i ho van passar molt bé. Des d'aquest blog volem donar les gràcies a tot el professorat que va participar, al CRP d'Esplugues per el seu ajut i molt especialment a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat que va donar totes les facilitats necessàries pel bon funcionament i seguretat d'aquesta trobada Linguapax d'alumnes de les escoles catalanes associades de la UNESCO que treballen aquest projecte.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

At 3:43 p. m., Anonymous Anònim said...

Quin goig que fa! Enhorabona!
Dolors Reig

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home