XARXA ESCOLES ASSOCIADES UNESCO a CATALUNYA

Aquest blog neix per tenir un lloc on poder mostrar el treball que realitzen les escoles catalanes que estan associades a la UNESCO, així com qualsevol activitat, notícia, projecte o dades que ens arribin des de París, escoles PEA, la coordinació estatal o qualsevol xarxa, medi o institució amb els ideals i objectius proclamats per la UNESCO. (Als arxius mensuals trobareu tot el que s'ha penjat des de l'inici del blog)

31 de gener 2007

EL DENIP A LES ESCOLES

Començen a arribar fotos i les cròniques de les diverses activitats que s'han fet amb motiu de la festa del DENIP a les escoles catalanes associades de la UNESCO



El CEIP Isidre Martí d'Esplugues va treballar per cicles, entre altres activitats, contes amb un fons de valors que després van representar en l'acte final en el que també es va llegir un manifest de la pau redactat per l'alumnat de 6è. Per finalitzar tots els assistents van cantar dues cançons: Doraimon i Trista.

Foto: acte final del DENIP en el CEIP Isidre Martí

Al CEIP Marinada de El Masnou es va treballar la pel·lícula "Cadena de favores" en els Cicles Mitjà i Superior i el conte "Els bons amics" al Cicle Inicial i Ed. Infantil. Es van fer cadenes de favors entre l'alumnat i mandales de favors que es van penjar a l'entrada principal de l'escola. La festa va acabar amb un berenar de germanor preparat pels pares.


Foto: Mandala de favors. (CEIP Marinada de El Masnou)

Des d'el CRP D'Esplugues de Llobregat, ens envien uns materials per treballar el tema

Us trameto l'enllaç amb la proposta desenvolupada pel nostre CRP "Expliquem la guerra i
treballem per la pau" amb motiu de la celebració del DENIP.

http://www.xtec.net/crp-esplugues/denip07/pau.htm

Tot i que com podreu veure també es pot treballar lligat a continguts curriculars de la Guerra Civil i l'exili que trobem en l'àrea de Socials a 6è de primària i a l'ESO.
També us afegim l'enllaç general on s'hi pot veure les diverses activitats on-line que han fet alguns centres de la nostra zona.

http://www.xtec.net/crp-esplugues/denip_07.htm

Els alumnes de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró trenquen el mur que impedeix construir la pau

Dos mil alumnes participen en un acte simbòlic a la plaça de Santa Anna en commemoració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Els murs que impedeixen la pau estan fets de guerra, d'odi, d'enveja, de terrorisme. Però es poden combatre i destruir des de la cultura de la pau.

Aquest ha estat el missatge dels alumnes de l'Escola Pia que aquest matí han desafiat el fred i s'han reunit a la plaça de Santa Anna per participar en un acte simbòlic amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

Cada alumne duia un maó -un tetrabrick folrat de blanc- en el que hi havia escrit una acció o un comportament a combatre. "Jo en el meu maó he posat que no es diguin paraulotes", explica en Víctor Siurana, alumne de Primer. En Bilal Maati, de Tercer ha escollit la paraula "Distància", que és el que voldria fer desaparèixer perquè els seus avis del Marroc es puguin reunir ben aviat amb ell. Maó a maó, missatge a missatge, s'han construit quatre murs -un per part dels alumnes d'infantil, dos a càrrec dels de primària i el quart fet pels de batxillerat i secundària.

Quan estaven tots drets i arrenglerats, una brigada d'alumnes avillats amb monos blancs s'han encarregat de destruir les parets d'odi, violència i desencontre a ritme de l'oportuníssim "Another brick in the wall", de Pink Floyd. Finalment s'ha llegit un manifest, que serà lliurat a l'alcalde de Mataró. "Durant tota la setmana hem estat treballant a diferents nivells la cultura de la pau", explica Àngels Torrentó, professora de Primer.

Els mestres i els pares han estat els testimonis d'excepció de l'acte en el que han participat dos mil alumnes i que ha estat dissenyat per Intermon-Oxfam. Els tetrabricks -de llet, sucs i brou- seran donats als Menjadors Sant Joaquim i a Càritas Interparroquial.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


DES DE GIRONA

Avui, 30 de gener del 2007, a les 7 de la tarda, a la Sala d'Actes de l'Hotel d'Entitats ha tingut lloc l'acte P
LANTEM LA PAU.

L'associació UNESCOGI - Amics de la UNESCO de Girona - convidava els representants de la xarxa civil UNESCO de Girona ciutat a participar de la celebració del DENIP - Dia Escolar de la No-violència I la Pau - amb l'acte PLANTEM LA PAU.

L'acte ha estat presidit pel Director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a Girona, Sr. Andreu Otero, Dolors Reig i Lluís Lucero, presidenta i secretari, respectivament d'UNESCOGI.

Hem comptat amb l'assistència dels representants de l'IES S. Sobrequés, l'IES J. Vicens vives, CEIP Annexa -J. Puigbert i CEIP Migdia, Ii de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la UdG. El CEIP Les moreres de Flaçà era l'escola convidada, degut a la seva col.laboració amb el projecte "Un gra de sorra" de Merzuga. Tots ells han explicat com han celebrat el DENIP al seu centre i/o amb d'altres centres.

S'han pogut sentir les veus dels i de les poetes d'UNESCOGI: Joan de Besalú, Sofia Chiaraviglio, Imma d'Espona, Rosa Font, Elvira Gràcia, Carme Jordi, Francesca Laguarda, Lluís Lucero, Imma Morente, Carme Muñoz, Eva Naranjo, Isabel Oliva i Consol Vidal.

PLANTEM LA PAU s'ha concretat amb el lliurament d'una olivera, símbol de la pau, acompanyada d'un poeme amb el desig i el prec que cada institució la planti i així, any rera any, es vagi fent el jardí de la pau.

UNESCOGI lliurarà l'olivera de la pau a l'Ajuntament, a UNESCOCAT, a la FCACU i a la coordinació de la Xarxa d'Escoles Associades a la UNESCO, així com a la resta de representants de la xarxa civil a Girona.

Girona, 30 de gener del 2007

Etiquetes de comentaris: ,